AC Service och acreparationer i Malmö

Behöver du AC service i Malmö

Har din AC slutat fungera eller fungerar dåligt?

Om din AC är tom så är det förmodligen läckage eller elektroniskt fel i AC systemet. Eftersom ett AC system är ett slutet system skall det egentligen inte behöva någon AC service.

Först måste man göra en ordentlig felsökning för att hitta läckaget eller orsaken till att systemet är tomt. Det behöver inte vara läckage utan det kan även vara ett elektroniskt fel i AC systemet.

AC service i Malmö
AC Bilfix utför alla former av AC service och AC reparation i Malmö och Lund. Vår verkstad är utrustad med den senaste felsökningsutrustningen från Bosch,Launch och Autel. Vi har tre Ac påfyllning maskiner, Actvätt från Hella, kvävgas läcksökningsutrustning mm.

Hur fungerar en AC
En AC består av ett gäng komponenter. Bland annat har vi kompressorn som pumpar ut köldmedium och olja vidare runt i systemet. Kompressorn pumpar vidare köldmedium till kondensorn som kyler ned det med hjälp av en fläkt och den vind som tas upp när bilen åker framåt. Vidare åker köldmediumet till torkfiltret som avfuktar vätskan och pumpar vidare det till expansionsventilen. Expansionventilen omvandlar vätskan till gas och kontrollerar hur mycket köldmedium som ska vidare till förångaren. Det är här i förångaren som det uppstår kyleffekten som känns i kupén. Vidare åker köldmediumet tillbaka genom expansionsventilen och till kompressorn för att börja om kylningsprocessen igen.